ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ e-mail: mesimbrianews@gmail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Νέα Μεσημβρία: Παρουσίαση έρευνας από τον αρχαιολόγο Κώστας Βουδούρης "Η ΚΑΡΡΑΒΙΑ"

Ο Κώστας Βουδούρης αναφέρει:

“Αφού υπήρξα ως αρχαιολόγος πεδίου (κάνοντας ανασκαφή δηλαδή), διαρκώς μ’ απασχολούσε το πως η αρχαιολογική κοινότητα θα εντάξει τα ευρήματα στην τοπική κουλτούρα και ιστορία. Αυτό, άλλωστε ήταν και το θέμα της ανακοίνωσης μου στην 1η Επιστημονική Συνάντηση του ΣΕΚΑ (Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων) τον Οκτώβριο του 2021 στην Αθήνα.

Υπό αυτό το πρίσμα μ ενδιαφέρει να κοινολογώ/παρουσιάζω τμήματα των ερευνών μου στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.

Έτσι, την άλλη Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού της Θεοτόκου της Ν. Μεσήμβριας θα παρουσιάσω τμήμα αυτών των αποτελεσμάτων της έρευνας μου στην ευρύτερη περιοχή.

Ακούγεται κάπως υπερβολικό αλλά, ναι, στην περιοχή θεωρούν ακόμα και σήμερα ότι το αρχικό όνομα της Ν.Μεσημβρίας που ήταν Καραβία είχε δοθεί προς τιμήν κάποιου αγωνιστή του Μακεδονικού Αγώνα. Όμως, αυτό δεν ήταν ακριβές.

Αντίθετα, η Καρραβία ήταν μια από τις 8 πόλεις που ο αρχαίος γεωγράφος Πτολεμαίος αναφέρει ότι ανήκαν στην περιοχή της Μυγδονίας.

Έτσι, την άλλη Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού της Θεοτόκου της Ν.Μεσήμβριας θα παρουσιάσω αυτό το θέμα και θα το συνδέσω βέβαια με τον κύριο ερευνητικό μου αντικείμενο δηλαδή τη ερμηνεία των αρχαίων πηγών σε συσχέτιση με την γεωμορφολογία κατά την αντίστοιχη ιστορική περίοδο.

Με εκτίμηση Κώστας Βουδούρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου