Καλαμαράκια κοκκινιστά
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
1. Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένετε καλά.
2. Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
3. Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με σπιτικό ψωμί.
Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γραμμάρια λάδι
- 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Για τη γέμιση
1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
2. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου